Известие

Collapse
No announcement yet.

защо гърми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз също имам този проблем - сутрин докато 'загрее' е нещо ужасно ... От както смених термостата миналата седмица се пооправи горе долу , иначе не вдигаше достатъчно градуси , мисля че и разхода намаля ... Но въпросния проблем като че ли остана
    Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Пишете ме и мен със същия проблем. Явно това е проблем на Алфите като цяло не само на Туин спарковете. Пали добре , но докато не позагрее малко направо не може да отлепи.
      Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
      LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
      Alfa 75 2.0
      EX

Comment

баси

спомням си преди на 33-ката и се бяха намокрили свещите и гъреше много яко ама МНОГО яко
        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
        sigpic

Comment

Най-често срещания проблем е дебитомер
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Братлета,при мен "гърменето" сутрин е съпроводено с още нещо,няма мощност в ниските обороти.Подавам по рязко газ а тя в първия момент забива муцуната и глъхне(аха аха да издгасне),ако подавам постепенно газ не е така.В общи линии обаче дори и като загрее проблема с мощноста си остава,върви но не е "истинската Алфа"
            Пробвах следното нещо:ОТКАЧАМ АКОМУЛАТОРА и проблема изчезва,започва да варви и да се форсира нормално"като пистов мотор "!
            Лошото обаче е че това помага само до следващата сутрин или в най-добрия до по следващата,и после пак НЯМА МОЩНОСТ!!!
            НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ КАКВО СТАВА с колата
            sigpic145 1.6 TS 120hp
            Всички коли свършват в"НАДИН"-*ALFA ROMEO* където си поиска.......

Comment

Здравеите колеги... и аз споделям мъката дано някой да помогне .......колата е от подписа ми и сутрин си пали няма проблем проблема е на ниски обороти на място докато е студена абе някак замисля се мъчи се сякаш нещо е запушено и в един момент на по високите вече към 3000 почва добре да се форсира...чух тук за едно и пропукване имаго някак в колекторите сякаш......колата има и метан на метан няма проблем супер си се изфорсирва.....и на бензин няма като загреее моторчето почва да мърка но ....определено и има нещо на колата тя близо една година е карана на метан само сутрин се пали на бензин ...ама и тогава сякаш го имаше тоя проблем с леко прекъсване едно такова докато е студена......незнам държи се докато е студена сякаш има нещо дето я запушва нещо такова..

При по рязка гас като тръгна не тръгва да гасне но се позамисля наистина.....
              Alfa 145 1.4 t.s

Comment

На боксера е абсолютно противопоказно да се форсира студен... Между другото и моята го правеше това. Просто я изчаквах минутка на място да загрее.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

колега ясно ми е тва...... незнам мисля си че има проблем някакъв след минутка не се оправя малко повечко трябва да поработи..... просто даже и загряла при изфорсирване понякога мммм дига оборотите но едно сякаш попрекъсва на ниските едно незнам как да го опиша дига ама попрекъсва сякаш едно леко такова тежко ди вдига интересното е че не винаги е тва......понякога пък работи мн готино а на метан пък си работи добре ...за изфорсирване става въпрос и по добре работи но пък при нея понякога от по високи обороти като изключа на свободна и угасва .... и понякога играят оборотите към на свободна на метан това на бензин пък като загреее нямам проблем с оборотите а с както казах по горе ....незнам
                  Alfa 145 1.4 t.s

Comment

лятото имаше проблем 1 приятел със същата 1.4 t.spark но 146 и ходих да ми гледа зацепването.значи смени свещи ,кабели,бубини,променя зацепване и гърми и гърми.на бензин и на газ и на края каза че сменил някакъв датчик който така и не можа да ми обясни и се оправи но му седна яко за чстите.доколкото разбрах дебитомер.значи на диагностика нищо не му откриха докато не почна да сменя това и онова.но колата му беше пълен кенеф от всякаде.

Comment

Той и Mury, каза ама и аз да повторя, в 99% от случаите когато гърми е заради неработещ правилно дебитомер. Лично аз смених моя вчера, за което специални благодарности на Иво(Spe4elist и Галин) Колата направо литна, а преди това започна да прави тези магарии с гърмежите и забиването на муцуната когато е студена. То аз още от началото знаех че е дебитомера, ама като я закачихме и взехме решението окончателно. Та не се ослушвайте, дебитомера вече нее толкова скъп, говоря за оригиналния. След него, обикновенно се оказва, че и ламбда сондата е пътник. Все пак, хората са ги карали, карали тез коли и като е дошло времето за смяна на всички консумативи са решили, че не си струва и са я продали, а ние се радваме. Дебитомера не се вижда на диагностика, но този който чете грешките ще го разпознае(ако си разбира от работата де).
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

И мойта беше много зле сутрин, но след смяна на свещите, пукането и забиването на муцуната се пооправи горе долу. Но сега като я запаля сутрин изчаквам 3 минути и тогава тръгвам без да я форсирам в големи обороти докато не позагрее. Но от новите свещи опоределено е по-добре и когато е по-топло проблема изчезва напълно.
                        sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Първоначално публикувано от junior Покажи съобщение
                          И мойта беше много зле сутрин, но след смяна на свещите, пукането и забиването на муцуната се пооправи горе долу. Но сега като я запаля сутрин изчаквам 3 минути и тогава тръгвам без да я форсирам в големи обороти докато не позагрее. Но от новите свещи опоределено е по-добре и когато е по-топло проблема изчезва напълно.
                          и кви свещи и сложи?

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                            Той и Mury, каза ама и аз да повторя, в 99% от случаите когато гърми е заради неработещ правилно дебитомер. Лично аз смених моя вчера, за което специални благодарности на Иво(Spe4elist и Галин) Колата направо литна, а преди това започна да прави тези магарии с гърмежите и забиването на муцуната когато е студена. То аз още от началото знаех че е дебитомера, ама като я закачихме и взехме решението окончателно. Та не се ослушвайте, дебитомера вече нее толкова скъп, говоря за оригиналния. След него, обикновенно се оказва, че и ламбда сондата е пътник. Все пак, хората са ги карали, карали тез коли и като е дошло времето за смяна на всички консумативи са решили, че не си струва и са я продали, а ние се радваме. Дебитомера не се вижда на диагностика, но този който чете грешките ще го разпознае(ако си разбира от работата де).
                            и кви пари кихна след като не е скъп?10-15лв?

Comment

абе и при мен е така докато не загрее малко гърми но е само на бензин на гас не го прави.а и като тъгна на бензин се чуди дали да се изстреля или да изгасне но само когато е студена и на бензин.явно при спарковете е така.не вийдам проблем понеже след като загрее няма и помен от тези неща а и не харчи много да е дебитомер или свешти. а кабели и бобини е абсурд щеше да го прави постоянно.поне така мисля ас.
                              Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Comment

Дебитомера на каручката струва 130 лв, нашия завършва на 019, и колата се изстрелва отново дори и напълно студена, никакви детонации няма докато е студена и пали от раз при минусовите температури и поддържа обороти без никакво колебание. Свещи още не съм сменял, нито кабели, нито бубини, ламбди сонди... дефакто това е първото нещо което сменям изобщо по колата, освен скоростите, но аз си се пазарих заради тях още като купувах колата.
                                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                                сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Working...
                                X